KotiMielenkiintoinenIkkunalaudastasi tulee kukkivien orkideoiden tuoksuinen: lehtikirja kauniiden kukkien kasvattamiseen

Ikkunalaudastasi tulee kukkivien orkideoiden tuoksuinen: lehtikirja kauniiden kukkien kasvattamiseen

Orkideat – hämmästyttäviä luonnonolentoja, jotka lumoavat hienolla kauneudellaan ja hienolla tuoksullaan.Nämä eksoottiset kukat herättävät monien kasvien ystävien huomion, mutta kaikki eivät onnistu säilyttämään niiden elämää ja loistoa pitkään.Siksi on tärkeää tietää, miten näitä herkkiä kasveja hoidetaan, jotta ne voivat kaunistaa kotiasi läsnäolollaan mahdollisimman pitkään.

Tässä artikkelissa paljastamme orkideoiden kasvattamisen salaisuudet, joiden avulla voit nauttia niiden kauneudesta vuosien ajan.Terveiden yksilöiden valinnasta täydellisten kasvuolosuhteiden luomiseen – noudata neuvojamme ja orkideasi kukkivat rehevissä väreissä.

 • Terveen orkidean valitseminen. Kun ostat orkidean, kiinnitä huomiota kasvin ulkonäköön.Lehtien on oltava tummanvihreitä, kiiltäviä ja kiinteitä, eikä niissä saa olla vaurioita tai merkkejä tuholaisista.Yksittäinen keltainen lehti alareunassa ei ole merkki taudista, se on vain vanha lehti, joka putoaa pian pois.Juurten pitäisi olla vihreitä tai hopeanvärisiä.Mitä enemmän nuppuja on varressa, sitä pidempään kasvi viihtyy kukassa.
 • Kun olet ostanut orkidean, pyri siirtämään se uuteen kasvupaikkaansa mahdollisimman pian.Ihanteellinen lämpötila näiden kukkien kasvattamiselle – 22-27°C päivällä ja noin 18°C yöllä.Ne viihtyvät hyvin asuintiloissa, kuten makuuhuoneessa, olohuoneessa tai keittiössä.Vältä äkillisiä lämpötilanvaihteluita ja suoraa auringonvaloa.Orkidearuukku kannattaa sijoittaa itä- tai länsi-ikkunaan, jossa se saa hajavaloa.Phalaenopsit rakastavat aamuaurinkoa.Noin 50 prosentin ilmankosteus on varsin sopiva niiden kasvulle.
 • Jos haluat uusia orkideanäytteitä, niitä voidaan lisätä kasvullisesti.Kukinnan jälkeen kasvin varteen voi ilmestyä pieniä versoja.Kun ne ovat kasvattaneet vähintään 6 juurta, irrota ne varovasti emokasvista ja istuta ne erillisiin pieniin ruukkuihin.
 • Orkideat ovat hyvin vaativia kasvuolosuhteiden suhteen, joten oikea ruukku on valittava niille huolellisesti.On parasta käyttää läpinäkyviä ruukkuja, joiden läpi valo tunkeutuu juurille ja edistää fotosynteesiä.Phalaenopsis-suku käyttää ilmajuuriaan imemään energiaa auringonvalosta.Juuret tarvitsevat myös happea, joten ruukussa tulisi olla runsaasti valutusreikiä ilmankierron parantamiseksi.
 • Kastele orkideat kerran viikossa.Kesällä kastele ne, kun kasvualustan pintakerros on täysin kuiva.Talvella odota, että kasvualusta on täysin kuiva, ennen kuin kastelet kasvin.Noudata tätä yksinkertaista sääntöä ja orkideasi voivat hyvin.
 • Orkideat – todellisia jalokiviä kasvimaailmassa, jotka vaativat erityistä huomiota ja hoitoa.Noudattamalla yksinkertaisia hoitosääntöjä voit kuitenkin nauttia niiden ylellisistä kukinnoista monta vuotta.Muista, että tärkein asia – valitse terve kasvi, luo sille optimaaliset olosuhteet ja juota säännöllisesti.Osoittamalla kärsivällisyyttä ja huolellisuutta onnistut varmasti näiden eksoottisten kukkien kasvattamisessa!

  Sähköautoileva motoristi
  Sähköautoileva motoristi
  Kirjoittelen tähän ihan tavallisen sähköautoilijan kokemuksia, uusien sähköautojen koeajoja sekä muuta yleistä sähköisestä liikenteestä.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten