Itse tehdyt jauhotuotteet, kuten keksit, pullat tai kakut, menettävät pehmeytensä ja tuoreutensa hyvin nopeasti.Parin päivän kuluttua niistä tulee sitkeitä ja epämiellyttäviä.Mutta on olemassa muutama yksinkertainen niksi, joilla ne pysyvät mureina paljon pidempään.
Katsotaanpa tarkemmin omenaviipaleen kärkeä.Salaisuus on, että omenat vapauttavat etyleeniä, kaasua, joka hidastaa umpeutumista.Jos siis laitat omenaviipaleen keksien , leivonnaisten tai muiden leivonnaisten joukkoon, ne pysyvät sen ansiosta pehmeinä pidempään, kuin juuri uunista tulleina.
On myös muita tapoja pitää jauhotuotteet tuoreina pidempään:.
Ensinnäkin säilytä leivonnaisia ilmatiiviissä astiassa , jotta ne eivät kuivu.
Toiseksi, laita astiaan kostea kangas tai pyyhe – tämä luo hieman kosteutta.
Kolmanneksi lisää muutama tippa glyseriiniä liinaan , jotta se ei pääse umpeutumaan.
Neljänneksi, laita leivonnaiset pakastimeen noin 10 minuutiksi ennen tarjoilua , jotta ne pysyvät pehmeinä.
Viidenneksi, lämmitä leivonnaisia muutaman sekunnin ajan mikroaaltouunissa.
Näillä yksinkertaisilla nikseillä kotitekoiset keksisi ja sconesisi nauttivat tuoreudestaan ja murenevuudestaan paljon pidempään!